GP Αυστραλίας – Το ατύχημα που έδωσε στον Alonso ποινή 20 δευτερολέπτων (video)


Στον τελευταίο γύρο του GP Αυστραλίας, ο Fernando Alonso κι ο George Russell ενεπλάκησαν σε ένα ασυνήθιστο ατύχημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Aston Martin F1, EDGE Photographics - Mark Horsburgh
  • 24/3/2024

Το GP Αυστραλίας χαρακτηρίστηκε από την έκρηξη του πίσω δεξιού φρένου του Max Verstappen, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Carlos Sainz, που είχε ήδη δείξει τον ρυθμό του από την αρχή του τριημέρου, να παίρνει την τρίτη νίκη της καριέρας του.

Στις πιο πίσω θέσεις, ο George Russell, που βρισκόταν στην έβδομη θέση στους τελευταίους γύρους, φαινόταν να φτάνει τον Fernando Alonso, που ήταν μπροστά του, μειώνοντας σταθερά τη διαφορά κι απειλώντας τον σημαντικά από τον 56ο γύρο κι έπειτα.

Με τον Βρετανό να ψάχνει ευκαιρία να προσπεράσει τον 2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, κι εκείνον να του κλείνει την πόρτα, όλα έδειχναν ότι θα διατηρούσαν τις θέσεις τους και θα τερμάτιζαν ως είχαν.

Ωστόσο, στον γύρο 57, ο Alonso φρέναρε με ασυνήθιστο τρόπο και περισσότερο απ' ό,τι συνήθως, στη στροφή 6. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί ο αέρας γύρω από το μονοθέσιο του Russell, σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, που εξέτασαν το συμβάν μετά το τέλος του αγώνα.

Ο πιλότος της Mercedes έχασε τον έλεγχο της W15 του και τράκαρε στην έξοδο της στροφής 6, καταλήγοντας στη μέση της πίστας, με το αυτοκίνητο να είναι γυρισμένο στο πλάι, πατώντας μόνο στις δύο ρόδες. Ευτυχώς, ο Russell βγήκε από το μονοθέσιο χωρίς να έχει υποστεί κάποιο τραύμα.

Στη σχετική αναφορά, οι αγωνοδίκες αναφέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, η ελάχιστη ποινή που μπορεί να δοθεί είναι τα 10 δευτερόλεπτα. Κρίνοντας ότι το ατύχημα ήταν πολύ σοβαρο, αποφασίστηκε ότι ο Alonso θα έπρεπε να λάβει ποινή drive through, η οποία μετά το τέλος του αγώνα μεταφράζεται σε 20 δευτερόλεπτα, που προστέθηκαν στον τελικό χρόνο του Ισπανού.

Δείτε το στιγμιότυπο του ατυχήματος:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το GP Αυστραλίας

Ricciardo: «Ο καλύτερος γύρος μου για φέτος, κι όμως δεν ήταν αρκετός»

GP Αυστραλίας: Απογοητευμένος ο Hamilton – «Το πείραμα απέτυχε»